Összhangban a természettel

  Tabulé saláta quinoával

pratik-kisir-tarifi (Medium)

A helyes táplálkozás fontos eleme a szezonalítás. Elsősorban tehát azokat a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk, amik az adott évszakban teremnek. Ez két szempontból is kulcsfontosságú.

Egyrészt a betakarítás pillanatától a növények tápanyagai elkezdenek lebomlani, ezért fontos, hogy minél előbb az asztalunkra kerüljenek. Főként hazai termést fogyasszunk, mert így rövidebb a szállítási idő. Persze a legjobb, ha saját kertünk van, ahol mindent megtermelünk.

Másrészt minél frissebben kerül az asztalunkra a zöldség és a gyümölcs, annál vitamindúsabb és annál több enzimet tartalmaz. Az enzimekre az egészségünk megőrzéséhez, az energiaszintünk fenntartásához és az anyagcsere folyamataink zavartalan működéséhez van szükségünk.

Hazánkra a kontinentális éghajlat jellemző, melyben négy évszak váltja egymást. Az évszakok közül a nyár a leginkább alkalmas arra, hogy változatos, tápértékben gazdag salátákat fogyasszunk. Rendkívül széles a paletta, amiből választhatunk.

Ideális esetben az ebédnél tányérunk háromnegyed részén nyers, ropogós, friss saláta, a fennmaradó részén pedig gabona, vagy hüvelyes köret legyen. A gabonák és a hüvelyesek elkészítésénél az ételkészítés kíméletesebb módjait válasszuk, pároljunk vagy dunsztoljunk. Az ízesítéshez friss fűszernövényeket használjunk.

Nőként saját magunk és a családunk egészsége a tét, ezért érdemes utánajárni, hogy mit mikor érdemes fogyasztanunk.

Ebben szeretnék Neked segítséged nyújtani a legújabb termékemmel.
A Vagány Veganok bemutatják:

Vegán Zöldségkalauz

Egy szezonális táblázat, amely megmutatja Neked, hogy a magyar szabadföldi zöldségek mikor szedhetők.

Nem tartalmazza az áttelelő, a fóliás és az ipari célú termesztést, csak a szabadföldieket, ami “Földben termett, Nap érlelte”.

A piacon januártól decemberig lehet kapni mindent, ha Te is érezted már azt, hogy ez így nincs rendben, akkor Neked való a Vegán Zöldségkalauz, ami mindig megmutatja Neked, hogy az év során mikor, melyik zöldséget tudod frissen beszerezni.

Az egyik vevőm ezt írta a termékről:

Ott helyben hirtelen nem is tudtam igazán kifejezésre juttatni, hogy micsoda kincs ez számomra.

„Nagyon örülök a fesztiválos meglepetés táblázatnak.
Ott helyben hirtelen nem is tudtam igazán kifejezésre juttatni, hogy micsoda kincs ez számomra, hiszen csak az utóbbi időben tudatosodott ez a problematika bennem is.
Eleinte csak azt vettem észre, hogy már nem is szívesen vásárlok a boltban. S csak akkor jutok zöldséghez gyümölcshöz, amikor a vidéki forrásoktól kapok frissen. Kezdettől nagyon szimpatikus a vállalásotok, a kezdeményezésetek. Nagyon helyes, kedves házaspár vagytok!”

Györgyi Kornél

Ha most megrendeled a Vegán Zöldségkalauzt, mindössze 500 Ft-ért, akkor kapsz mellé ajándékba egy 5.000 Ft-os kedvezménykupont, amit a Főzőtanfolyamon válthatsz be.

Ráadásul ha most jelentkezel a Főzőtanfolyamra is, akkor még egy bónuszt adok ajándékba további 5.000 Ft értékben. Kattints a lenti gombra, és nézd meg a részleteket.

Érdekel a főzőtanfolyam,
megnézem a részleteket

 Csak a Vegán Zöldségkalauz érdekel

Melinda