Vagány Veganok logo
 

Összhangban a természettel

Digital StillCamera

  Tabulé saláta quinoával

A helyes táplálkozás fontos eleme a szezonalítás. Elsősorban tehát azokat a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk, amik az adott évszakban teremnek. Ez két szempontból is kulcsfontosságú.

Egyrészt a betakarítás pillanatától a növények tápanyagai elkezdenek lebomlani, ezért fontos, hogy minél előbb az asztalunkra kerüljenek. Főként hazai termést fogyasszunk, mert így rövidebb a szállítási idő. Persze a legjobb, ha saját kertünk van, ahol mindent megtermelünk.

Másrészt minél frissebben kerül az asztalunkra a zöldség és a gyümölcs, annál vitamindúsabb és annál több enzimet tartalmaz. Az enzimekre az egészségünk megőrzéséhez, az energiaszintünk fenntartásához és az anyagcsere folyamataink zavartalan működéséhez van szükségünk.

Hazánkra a kontinentális éghajlat jellemző, melyben négy évszak váltja egymást. Az évszakok közül a nyár a leginkább alkalmas arra, hogy változatos, tápértékben gazdag salátákat fogyasszunk. Rendkívül széles a paletta, amiből választhatunk.

Ideális esetben az ebédnél tányérunk háromnegyed részén nyers, ropogós, friss saláta, a fennmaradó részén pedig gabona, vagy hüvelyes köret legyen. A gabonák és a hüvelyesek elkészítésénél az ételkészítés kíméletesebb módjait válasszuk, pároljunk vagy dunsztoljunk. Az ízesítéshez friss fűszernövényeket használjunk.

Nőként saját magunk és a családunk egészsége a tét, ezért érdemes utánajárni, hogy mit mikor érdemes fogyasztanunk.

Ebben szeretnénk Neked segítséged nyújtani a legújabb termékünkkel.
A Vagány Veganok bemutatják:

Vegán Zöldségkalauz

Egy szezonális táblázat, amely megmutatja Neked, hogy a magyar szabadföldi zöldségek mikor szedhetők.

Nem tartalmazza az áttelelő, a fóliás és az ipari célú termesztést, csak a szabadföldieket, ami “Földben termett, Nap érlelte”.

A piacon januártól decemberig lehet kapni mindent, ha Te is érezted már azt, hogy ez így nincs rendben, akkor Neked való a Vegán Zöldségkalauz, ami mindig megmutatja Neked, hogy az év során mikor, melyik zöldséget tudod frissen beszerezni.

Az egyik vevőnk ezt írta a termékről:

Ott helyben hirtelen nem is tudtam igazán kifejezésre juttatni, hogy micsoda kincs ez számomra.

„Nagyon örülök a fesztiválos meglepetés táblázatnak.
Ott helyben hirtelen nem is tudtam igazán kifejezésre juttatni, hogy micsoda kincs ez számomra, hiszen csak az utóbbi időben tudatosodott ez a problematika bennem is.
Eleinte csak azt vettem észre, hogy már nem is szívesen vásárlok a boltban. S csak akkor jutok zöldséghez gyümölcshöz, amikor a vidéki forrásoktól kapok frissen. Kezdettől nagyon szimpatikus a vállalásotok, a kezdeményezésetek. Nagyon helyes, kedves házaspár vagytok!”

Györgyi Kornél

 

Ha most megrendeled a Vegán Zöldségkalauzt, mindössze 500 Ft-ért, akkor kapsz mellé ajándékba egy 5.000 Ft-os kedvezménykupont, amit a Főzőtanfolyamon válthatsz be.

Ráadásul ha most jelentkezel a Főzőtanfolyamra is, akkor még egy bónuszt adunk ajándékba további 5.000 Ft értékben. Kattints a lenti gombra, és nézd meg a részleteket.

Érdekel a főzőtanfolyam,
megnézem a részleteket

 Csak a Vegán Zöldségkalauz érdekel

Melinda & Balázs
Vagány Veganok

Vegán receptek

Iratkozz fel, és töltsd le a recepteket!

E-mail címed bizalmasan kezeljük, és harmadik félnek nem adjuk át.Rólunk mondták
„Gratulálok! és örömmel tölt el, hogy nyers vegán ételeket is készítettél! Már töltöm is a recepteket, további sok sikert!”

Lénárt GittaRólunk mondták„Juhhu, GRATULAAA!!
Meglepett, hogy van vegetá-riánus főzőverseny nagyon-nagyon gratulálok az elhivatottságodhoz, hogy "mentél, láttál, győztél" és hogy hirdeted az "igét"!!
FANTASZTIKUS VAGY! Megyek, nézem a recepteket :))”

Zona TímeaRólunk mondták„Összenyálaztam
a billentyűzetet :D Gratulálok, nagyon ügyes vagy :)))”

Ferencz BarbaraRólunk mondták„De jó hogy ilyen "egyszerű de nagyszerű" zöldséges étel és nem valami méregdrága gombás valami. Erről szól az egész! Gratulálok!!!”

Hegedűs DóraRólunk mondták
„Gratulálok a zsűritag-lehetőséghez! Ez tényleg nagyon klassz, hogy kiválasztottak. Most már végérvényesen "szakértő" vagy a vegán ételköltemények világában. Őszintén mondom, nagyra becsülöm azt a sok mindent, amit elértél, elértetek.”

Galgóczi Dóra

Minden jog fenntartva! ©Vagány Veganok
Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat